Thursday, August 27, 2009

Lohikasvispiirakka - Salmon and vegetable pie

Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
175 g kylmää voita
2 keltuaista
suolaa ja pippuria
voiteluun munaa ja oliiviöljyä

Täyte:
2 rkl oliiviöljyä
2 punaista paprikaa
2 luomumunaa
250 g pakastelohikuutioita
kesäkurpitsa
1 tl tillisilppua

Kuutioi paprikat, paista pehmeiksi öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla, soseuta sauvasekoittimella. Keitä ja hienonna munat. Lisää joukkoon paprikasose, kiehautetut lohikuutiot, viipaloitu kesäkurpitsa ja tillisilppu. Nypi jauhot, suola ja kuutioitu voi murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja 3-4 rkl vettä, jotta taikinasta tulee pehmeä. Kumoa jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa sileäksi.

Kauli puolet taikinasta pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä voideltu piirakkavuoka (halkaisija 23 cm). Kaada täyte pohjalle ja kostuta reunat vedellä. Kauli lopputaikinasta kansi, paina reunat tiiviisti kiinni ja leikkaa liepeet pois. Kauli paloista kalanpyrstökuvioita reunan koristeeksi. Kiinnitä ne munalla ja voitele lopuksi koko piirakka. Paista 200 asteessa 40 min., kunnes pinta on kullankeltainen. Tarjoa kuumana.


Crust:
1,9 cups wheat flour
1/2 teaspoon salt
6,2 ounces cold butter
2 egg yolks
salt and pepper
egg and olive oil on top

Filling:
2 tablespoons olive oil
2 red peppers
2 organic eggs
9 ounces of frozen salmon cubes
zucchini
1 teaspoon minced dill

Chop the peppers, fry in oil till soft, spice with salt and pepper, mix with a stick blender. Boil and mince the eggs. Add pepper mix, boiled salmon cubes, sliced zucchini and minced dill. Mix the flour, salt and sliced butter into crumbs. Add egg yolks and 3-4 tablespoons water so the paste becomes soft. Pour on a floured baking sheet and knead smooth.

Roll the paste into a round plate and press it on the bottom of a pie dish (diameter 9 inches). Pour the filling into the pie shell and moisture the rim with water. Roll out a cover plate from the rest of the paste, press tightly onto the rim and cut off the extra paste. Make fishtail figures from the pieces and fix them with egg around the rim. Brush the pie with egg and olive oil. Bake in 390 degrees F for 40 minutes until the crust is golden brown. Serve hot.

No comments:

Post a Comment