Friday, October 22, 2010

Omenamuffinssit - Apple muffins


200g margariinia
2 dl sokeria
3 luomumunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl omenasosetta (ei liian makeaa)
200g valkoista leivontasuklaata
Marianne-rouhetta
nonparelleja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää seos taikinaan siivilän läpi ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää samalla omenasose. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Pilko suklaa kulhoon, kiehauta vettä kulhoa pienemmässä kattilassa, nosta pois hellalta ja laita suklaakulho päälle. Sekoita välillä ja varo, ettei kulhoon pääse vettä (valkosuklaa menee pilalle). Pyöräytä muffinssit suklaassa ja koristele.


7 ounces margarine
0,85 cup sugar
3 organic eggs
1,7 cups wheat flour
2 teaspoons vanilla sugar
2 teaspoons baking powder
1,3 cups apple sauce (not too sweet)
7 ounces white baking chocolate
sprinkles

Cream the soft grease and sugar, add eggs one at a time and beat well. Mix the flour, vanilla sugar and baking powder together and add the mix through a sieve into the batter. Mix gently. Add also the apple sauce. Spoon the batter into muffin cups and bake in 390 F for 15 minutes.

Cut up the chocolate into a bowl, boil some water in a kettle smaller than the bowl, take it off the stove and put the bowl above it. Mix gently and don't let any water into the bowl (it will ruin the chocolate). Dip the muffins into the chocolate and decorate.

No comments:

Post a Comment