Tuesday, January 18, 2011

Mokkapalat - Mocca cakes

Innostuin leipomaan, mutta piti kutsua ystävät kylään herkuttelemaan, koska kumpikaan meistä ei syö kakkuja. Porkkanakakkua maistoin ja se oli tosi mehevää ja makoisaa.

I had a sudden urge to bake but we had to invite friends for tea as neither of us eats cakes. I tasted the carrot cake though and it was really juicy and delicious.

4 luomumunaa
3 dl luomusokeria
150 g sulaa voita
2 dl luomumaitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
5 dl luomuvehnäjauhoja

kuorrutus:
8 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
100 g sulaa voita
10-12 rkl kahvia (nestettä)
nonparelleja
kookoshiutaleita

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa haarukkavatkaimella sekoittaen. Kaada leivinpaperin päälle reunalliselle pellille ja paista 200° 20 min.

Kuorrutus: Sekoita kuivat aineet, lisää voita ja kuumaa kahvia, kunnes seos on notkeaa. Kaada ja levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele nonparelleilla ja kookoshiutaleilla. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.


4 organic eggs
1,3 cups organic sugar
5,3 ounces melted butter
0,8 cup organic milk
2 teaspoons vanilla sugar
3 teaspoons baking powder
3 tablespoons cocoa powder (Van Houten)
2 cups organic wheat flour

Icing:
3,4 cups powdered sugar
4 tablespoons cocoa powder
4 teaspoons vanilla sugar
3,5 ounces melted butter
10-12 tablespoons coffee (liquid)
sprinkles
coconut flakes

Cream the eggs and sugar with an electric mixer. Add melted, cooled butter. Mix together flour, baking powder, vanilla sugar and cocoa and add to the dough through a sieve in turn with the milk mixing with a forked whisk. Pour on a baking paper on a rimmed baking sheet and bake in 390° for 20 minutes.

Icing: Mix the dry ingredients together, add butter and hot coffee until the mix is flexible enough. Pour and spread on the cooled cake bottom. Decorate with sprinkles or coconut flakes. Let the icing cool and cut into pieces.

No comments:

Post a Comment