Tuesday, January 18, 2011

Porkkanakakku - Carrot cake

2 luomumunaa
1,5 dl luomusokeria
75 g sulatettua voita
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl luomuvehnäjauhoja
3 dl luomuporkkanaraastetta
1 dl pähkinärouhetta (hassel, saksanpähkinä, manteli)
1,5 tl kanelia

kuorrutus:
200 g pehmeää sulatejuustoa (Koskenlaskija)
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos siivilän läpi taikinaan haarukkavatkaimella. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinärouhe ja kaneli. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175° puoli tuntia.

Tee kuorrutus: Vatkaa sulatejuusto, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele pähkinärouheella ja porkkanakukilla.


2 organic eggs
0,6 cup sugar
2,6 ounces melted butter
1 teaspoon vanilla sugar
1,5 teaspoons baking powder
1 cup organic wheat flour
1,3 cups organic grated carrots
0,4 cup crushed nuts (hasel, walnut, almond)
1,5 teaspoons cinnamon

Icing:
7 ounces soft cream cheese (Philadelphia)
0,8 cup powdered sugar
2 teaspoons vanilla sugar
crushed nuts

Cream the eggs and sugar with an electric mixer. Add melted, cooled butter. Mix together flour, baking powder and vanilla sugar and add to the dough through a sieve mixing with a forked whisk. Add grated carrots, crushed nuts and cinnamon. Pour into a buttered, floured springform cake tin and bake in 350° F for half an hour.

Icing: Beat the cream cheese, powdered sugar (through a sieve) and vanilla sugar into an even mixture. Spread it on the cooled cake. Decorate with crushed nuts and carrot flowers.

 Uusi mortteli - New mortar

No comments:

Post a Comment