Sunday, January 2, 2011

Porkkanakalakeitto - Carrot fish soup


Yhdelle hengelle:
3 luomuporkkanaa
6 pakastettua lohikuutiota (tai muuta kalaa)
ruususuolaa
voita tai
voisekoitusta:
100g voita
1 dl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
1/2 dl vettä

Keitä pilkottuja porkkanoita niukassa vedessä (lisää vettä tarvittaessa), kunnes ovat riittävän pehmeitä soseuttamiseen. Lisää lohikuutiot ja keitä vielä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella, mausta ruususuolalla ja voilla. Keiton voi tietysti syödä myös soseuttamatta.

Voisekoitus: Anna voin pehmetä. Sekoita voi ja öljy sauvasekoittimella, lisää vettä vähitellen sekoittaen. Säilyy jääkaapissa viikon.

Keittoa ja voisekoitusta. Helppoa ja herkullista! - Soup and butter mix. Delicious and easy!

For one person:
3 organic carrots
6 frozen salmon cubes (or other fish)
rose salt
butter or
butter mix:
3,5 ounces butter
0,4 cup virgin olive oil
0,2 cup water

Cook chopped carrots in small amount of water (add water if needed) until ready for blending. Add salmon cubes and boil for another 10 minutes. Mix with a hand blender (if you want), spice with rose salt and butter.

Butter mix: Mix the soft butter and oil with a hand blender, add water little by little. Good in the fridge for a week.

No comments:

Post a Comment