Monday, July 29, 2013

Intialainen pinaattijuusto eli Palak paneer

I made Indian farmer's cheese in spinach sauce, a dish called Palak paneer. My favourite!


sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriraastetta
300 g pakastepinaattikuutioita
2 dl ruokakermaa
300 g leipäjuustoa
suolaa

1,5 dl riisiä
kasvisliemikuutio

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Mausta garam masalalla, jeeralla ja inkivääritahnalla. Sekoita hetki. Lisää jäinen pinaatti ja sulata kuumentaen ja sekoitellen. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu juusto, mutta älä kuumenna liian kauan, ettei juusto ala sulaa. Ripottele suolaa ja tarkista maku. Voit lisätä maun mukaan intialaisia mausteita.

Tarjoa riisin ja intialaisen naanleivän kera.

Intialaisia mausteita löytyy tavallisista ruokakaupoista.


2 comments:

  1. Vaikuttaa kivalta. Rakastan pinaattia, nam, sekä jeeraa.

    ReplyDelete
  2. Tuo on oikea rautaisannos - helppoa ja terveellistä.

    ReplyDelete