Saturday, July 27, 2013

Kaurakarviaispiirakka

We have gooseberries in our garden so I made a pie of oatmeal short dough and filled it with berries and a mix of sugar, oat, butter and cinnamon.

Oman pihan karviaisista:


400 g kauramurotaikinaa
nokare voita
karviaisia

Muruseos:
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Koristeluun:
vaniljakermaa
kermavaahtoa

Anna taikinan pehmetä huoneenlämmössä, voitele vuoka, painele taikina jauhotetuin sormin vuokaan. Täytä kypsillä karviaisilla. Sekoita keskenään muruseoksen ainekset ja ripottele karviaisten päälle. (Kuvassa kaksinkertainen annos muruseosta, mutta piiraasta tuli vähän liian makea.) Paista 200° 30-40 min. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos reunat alkavat palaa. Jäähdytä huoneenlämmössä riittävän pitkään, jotta ei murene leikatessa. Voit jäähdyttää lopuksi myös jääkaapissa. Vispaa vaniljakerma ja sekoita kermavaahtoon (ei liian makeaa). Tarjoa jäähtyneenä vaniljakermavaahdon ja tuoreiden karviaisten kera.



No comments:

Post a Comment