Monday, July 8, 2013

Valassafari Azoreilla - Whale safari in the Azores

Päivä oli tuulinen ja katamaraani sukelsi kuin vuoristoradalla monta metriä korkeilla aalloilla, mutta retki onnistui yli odotusten, sillä näimme sekä pikkumiekkavalaita että myöhemmin delfiinejä kokonaisen parven. Miekkavalaat olivat saalistamassa ja delfiinit vaikuttivat hyväntuulisilta seuratessaan alusta ja hyppiessään korkealle ilmaan. Delfiineillä oli mukana myös poikasia ja parven joukossa liiteli lentokaloja. Kuvia oli vaikea ottaa, koska toisella kädellä oli pideltävä kaiteesta ja lapsista, mutta Futurismon blogista löytyy parempia kuvia päivän retkestä.

It was a windy day and the catamaran trip felt like a roller coaster ride, but eventually we came across a group of false killer whales and also a large group of dolphins. It was amazing to see them in the wild, jumping high in the air and looking happy. The dolphins had also some cubs with them and flying fishes were jumping among the flock. It was difficult to take photos because I had to hold on to the kids and the rail, but in Futurismo blog you can find better photos of the day's trip.

Valaita näkyvissä. - Whales ahoy. 

Pikkumiekkavalaita saalistamassa (klikkaa suuremmaksi). - False killer whales hunting (click to enlarge). 

Kuvausta. - Taking photos. Lapset tähyävät delfiinejä. - Children look for dolphins.

Delfiiniparvi poikasineen. - Dolphin flock with babies. 

Hyppelyä hymyhuulin. - Happy jumping. 

Hyvää matkaa! - Safe journey!

4 comments:

 1. Kiitos kauniista kommentistasi blogiini :) kateellisena katselen kuvia täällä blogissasi, valaita WAU! :)

  -Marika

  ReplyDelete
 2. Isoja valaita ei nähty, mutta retki oli silti huikea kokemus. Suosittelen!

  ReplyDelete
 3. On mukavaa, että on valaita ja delfiinejä. Onneksi niitä ei ole vielä kaikkia syöty. Onneksi niillä on tuossa iso vesi, eikä niiden tarvitse polskutella altaassa. Kiitos ilon jakamisesta. :)

  ReplyDelete
 4. Ilon jakaminen on iloni. :-) Retken biologit toivoivatkin, etteivät ihmiset kävisi delfinaarioissa.

  ReplyDelete